Τα δυο τμήματα Γ1 και Γ2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2013-2014 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τη ζωή μου αγαπώ έξυπνα και προσεκτικά κυκλοφορώ» στα πλαίσια της καινοτόμου δράσης Αγωγής Υγείας με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή .

Μέσα από το σχέδιο δράσης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν για τις αιτίες και τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την πρόληψή τους. Έμαθαν πως πρέπει να συμπεριφέρονται όταν κυκλοφορούν στο δρόμο ώστε να είναι ασφαλείς, γνώρισαν τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, το επάγγελμα του τροχονόμου και τα διάφορα είδη οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Το σχέδιο δράσης εμπλουτίστηκε με εικαστικές παρεμβάσεις των μαθητών/τριών όπως κατασκευή πινακίδων, φωτεινού σηματοδότη, κατασκευή σχολικού λεωφορείου, mini-book, κατασκευή οχημάτων από διάφορα υλικά κ.α.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπαρμπούνη Αικατερίνη, Μουμουλίδου Ευγενία
Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν: Καθ. Αγγλικών: Κακαρίκου Άννα, Καθ. Φυσικής Αγωγής:Κωστή Έφη, Καθ. Πληροφορικής: Πωγωνίδου Φωτεινή.



Φύλλα εργασίας και υλικό από το τμήμα Γ1 – Υπευθ.Εκπ/κός Μπαρμπούνη Αικατερίνη.