Υπεύθ. Εκπαιδευτικός: Χατζηδανιήλ Παυλίνα.

 

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης η ΣΤ τάξη εκπόνησε ένα έργο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: δεσποινίς ετών 2328”. Με την ευκαιρία του προγράμματος οι μαθητές της ΣΤ τάξης ασχολήθηκαν με θέματα τοπικής ιστορίας της νεότερης και σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Τα πρόγραμμα δομήθηκε ως συνέχεια του περσινού θέματος με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές και το οποίο αναφερόταν στη Ρώμη, και έτσι προσέφερε την ευκαιρία να ασχοληθούν και με τη βυζαντινή περίοδο της Θεσσαλονίκης οι μαθητές της Ε΄ τάξης.

Το κάθε τμήμα της έκτης τάξης ασχολήθηκε με διαφορετικά θέματα. Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το τμήμα Στ1  ήταν: η απελευθέρωση της πόλης το 1912, η μεγάλη φωτιά του 1917, το μωσαϊκό πληθυσμών και πολιτισμών που σχημάτιζαν οι κάτοικοι της πόλης καθώς και οι συνοικίες της πόλης και τέλος η θέση της πόλης στον Βαλκανικό χάρτη.

Οι μαθητές εργάστηκαν τόσο μέσα στην τάξη με δευτερογενείς πηγές (λογοτεχνικά κείμενα, εγκυκλοπαίδειες, ιστορικές αναφορές) όσο και στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου –  με την άριστη συνεργασία  της υπεύθυνης εκπαιδευτικού ΤΠΕ κας Πογωνίδου Φωτεινής –  κάνοντας αντίστοιχες αναζητήσεις στο διαδίκτυο και καταγράφοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σε ηλεκτρονική μορφή χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία (power point, word, excel, movie maker κ.α.)

Δείγματα της εργασίας των μαθητών παρουσιάζονται παρακάτω:

Φύλλο Εργασίας: Θεσσαλονίκη

Φύλλο Εργασίας:  Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης_1

Φύλλο Εργασίας:  Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης_2

Φύλλο Εργασίας: Από τη Θεσσαλονίκη στη Κωνσταντινούπολη

Φύλλο Εργασίας: Χιλιομετρικές αποστάσεις από Θεσσαλονίκη

Φύλλο Εργασίας: Θεσσαλονίκη, Δεσποινίς ετών 2328

Παρουσιάσεις:

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: