Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και της σχολικής δραστηριότητας της αγωγής υγείας, με τίτλο «Τρώω υγιεινά αναπτύσσομαι σωστά»,εξετάσαμε βιωματικά το θέμα γνωριμία με τα τρόφιμα της αγοράς και τα φρούτα εποχής.
Α) Έγινε γνωριμία και ταξινόμηση με τα τρόφιμα και τα φρούτα του φθινοπώρου καθώς επίσης και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά (κρασί, ελαιόλαδο, γλυκά κ.λ.π.).
Β) 1) Δημιουργήσαμε υγιεινές συνθέσεις με λαχανικά και φρούτα εποχής και τα γευτήκαμε.
2) Σχολιάσαμε τις γεύσεις, τις προτιμήσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φρούτων (γλυκά, αλμυρά, στυφά πικρά κ.λ.π.).
Γ) Προσεγγίσαμε με εικαστικό τρόπο το θέμα και δημιουργήσαμε διάφορες κατασκευές με τα φρούτα.
Δ) Διαβάσαμε, δραματοποιήσαμε αποσπάσματα από τη σειρά των βιβλίων (Φρουτοπία) του Ευγένιου Τριβιζά και γνωρίσαμε «τη ζωή τους».
Ε) Τέλος γνωρίσαμε κάποια συστατικά που μας προσφέρουν τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι βασικά για την υγιεινή διατριφή του ανθρώπου (πρωτεΐνες, βιταμίνες κ.λ.π.).

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων

Γκατζόπουλος Ευάγγελος

Λάλου Μαρία

2014-11-07 11.39.27 2014-11-07 11.39.38 2014-11-07 11.39.18

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: